Díjban részesült pavilonunk a Közfoglalkoztatási kiállításon

2018-09-20

„Vidéki hagyományok és ízek vására” címmel, immár negyedik alkalommal rendezte meg a Belügyminisztérium az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást. A két napos rendezvénynek idén új helyszín, a Millenáris Park adott otthont. A nagyszabású rendezvény célja, hogy a nagyközönség számára (is) bemutassa az egész országban működő értékteremtő közfoglalkoztatást, amelynek a munkaerő-piaci integrációs hatásain túl jelentős szerepe van a vidék- és településfejlesztésben, a kistelepülések önellátóvá válásának folyamatában is. Az országos seregszemlén 100 közfoglalkoztató és 30 szociális szövetkezet mutatta be tevékenységét, illetve az általuk megtermelt, előállított termékeket.

Szervezetünk első alkalommal kapott felkérést az Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron való részvételre. A felkérésnek nagy örömmel tettünk eleget és lázasan készültünk.

A pavilont az idei évben elindult gravírozó műhely és a társaság saját Kézműves kuckó nevű ajándékboltjának egyedi kézzel készült termékeivel rendeztük be. Díszítésként SAVARIA római provinciára és a borostyánkő útnak emléket állítva borostyánt választottunk. A termékek között megtalálható volt a különböző bor- és teafiltertartók, fa ékszerek, gravírozott táblák, kisebb fa konyhai kiegészítők és egyéb fából készült gravírozott vagy festett ajándéktárgyak. Ezen a vásáron mutattuk be először több termékünket, köztük az egyedien gravírozott faliórát. A legnagyobb sikere a humoros gravírozott tábláknak, horoszkópos és színes, figurás hűtőmágneseknek volt. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy sok egyéb közfoglalkoztató árusító kollega cégünk termékeiből választott ajándéktárgyat, a régi vásárok hangulatát idéző „vásár fiát”.

A rendezvény második napján került sor a „Legszebb stand” elismerés átadására. Nagy örömünkre a három díjazott között második helyezettként társaságunk pavilonját is elismerték.  A díjat Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár adta át cégünk  foglalkoztatási részlegvezetőjének.