Elismerő oklevél és 10 millió forint támogatás

A Belügyminisztérium 2023. évben a közfoglalkoztatási programok megvalósítása során kiemelkedő szakmai színvonalú munkát végzett közfoglalkoztatók munkáját díjazta az érintett szakterületek és a településekkel kapcsolatot tartó szakmai főtanácsadók javaslata alapján. Az idei évben olyan közfoglalkoztatók részesültek elismerésben, akik a közfoglalkoztatás rendszerében tudtak társadalmilag hasznos, értékteremtő munkát biztosítani az álláskeresők számára.

 

Cégünk a 2017-es elismerést követően immáron másodszor kapta meg a közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréséül a Belügyminiszter miniszteri elismerő oklevelét. Az elismerő oklevéllel párhuzamosan a „Start Plusz 2023” program támogatásból 10 millió forint összegű közfoglalkoztatási támogatásban részesültünk. A díj összegét a közfoglalkoztatási támogatásból kialakított, meglévő termelő kapacitás továbbfejlesztésére, a végzett tevékenységhez kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, a termelő kapacitások működését elősegítő szolgáltatásokra (piackutatásra, termékpálya kiépítésére, marketingre) fordíthatjuk. A díj felhasználására vonatkozó tervünket  a 2024.évi országos hajléktalan közfoglalkoztatási mintaprogram programtervében kell bemutatnunk.

 

A terveink szerint az összeget platós haszongépjármű beszerzésére kívánjuk fordítani. A gépjármű a közfoglalkoztatási programok munkaterületein kerül használatra különösen a személyszállítás, zöldterületgondozás, a gépek, eszközök és a tűzifa/brikett szállítása területén. A jelenleg használt, 14 éves gépjármű sajnos már műszakilag nem megfelelő állapotban van, szervízelése jelentős anyagi terhet ró a közfoglalkoztatóra. A járműre vonóhorogot számoltunk plusz opcióként az ágdaráló, hasító és az utánfutó vontatása miatt. A 7 személy szállítására alkalmas platós autó az ajánlatok alapján 14-15 millió forintért kapható, melyből a támogatás terhére bruttó 10 000 000 Ft-ot kívánunk felhasználni.