Startol a közfoglalkoztatás a tűzifa szezonra

A jelenlegi szokatlanul meleg októberi időben nem igen gondolunk rá, de a tél és vele a fűtési szezon nagyon is közeleg. Szombathelyen több, mint 200 rászoruló család és egyedülálló idős személy várja a téli fűtéshez szokásos segítséget.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. közfoglalkoztatott dolgozói a korábbi évekhez hasonlóan a héten elkezdték a rászoruló családok részére szánt téli tüzelő feldolgozását. A Lovas utcai telephelyre kamionszám, folyamatosan érkezik a hasított méterfa. A munkások a közfoglalkoztatási programokban beszerzett különböző gépek segítségével dolgozzák fel a fűtőanyagot. A kiszállítás megkezdéséről később tudunk információval szolgálni. A jogosultakat a szokásos módon a társaság kollégái keresik meg a kiszállítást megelőzően. A megkeresések zökkenőmentessége miatt fontos, hogy az önkormányzaton mindenkinek a legfrissebb elérhetősége legyen. Ha ebben változás történt és előzetesen nem jelezték, kérjük tegyék meg!

A mai nap egy megerősítő munkavédelmi oktatást kaptak a tüzelőprogramban dolgozók. A nehéz fizikai munka során a legfontosabb a biztonságos munkavégzés elősegítése.