Elmúlt időszak a hajléktalan ellátásban

Az elmúlt időszak a hajléktalan ellátásban élő ügyfelek részére eseménydúsan telt. A szállón sok programot, beszélgetést, közös éneklést tartottunk.

A Húsvétra való készülődésen mindenki lelkesen kezdett neki a közös munkának. Bárányokat, csibéket, nyuszikat készítettünk különböző technikák alkalmazásával. Férfi ellátottjaink locsolóversekkel kedveskedtek a hölgyeknek, miközben a népszokásokat, hagyományokat felelevenítettük.

A Föld napján festettünk földgömböket és beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy bolygónkat és környezetünket megóvjuk. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy mik azok a dolgok, amiket mellőzünk, amivel egy fenntarthatóbb, kevésbé szennyező életmódhoz kerülnénk közelebb.

Karaoket is tartottunk áprilisban. A közösségi helységben retró magyar slágereket énekeltünk közösen. Ügyfeleink a kikapcsolódás alatt nagyon jól érezték magukat a zenés-táncos foglalkozáson, amely olyan népszerű lett, hogy szeretnék, ha megismételnénk minden hónapban.

Május második hetén megtartottuk a Madarak és fák napját. Verseket, énekeket tanultunk, csipeszből és műtollakból madarakat készítettünk.

Aktívan, örömmel vettek részt ellátottjaink a tavaszi tevékenységeken, munkájukkal pedig a közösségi helyiségeket, az intézmény falait díszítettük.