KÖZFOGLALKOZTATÁS

Szombathely városában szervezetünk évek óta szervezi a nehéz helyzetben lévő emberek foglalkoztatását. Cégünk a város lakossága számára értékes, értéket teremtő feladatokat végez a 2011-től megújult közfoglalkoztatási programoknak köszönhetően. A közfoglalkoztatási programok zömmel a nagy emberi erőforrást igénylő köztisztasági, zöldterület és parkgondozási feladatok ellátására irányulnak. A dolgozók a parkfenntartó és városgazdálkodási céggel együttműködve tisztítják és szépítik a város parkjait, játszótereit, virágágyásait, gondozzák zöldterületeit, közterületeit, járdáit. A társaság különböző pályázati programjainak köszönhetően jelentős eszközparkja révén gépiesített munkákat is el tud végezni. Gépparkjában megtalálhatók például a különböző fűkaszák, fűnyírók, a fák, bokrok darabolásához nélkülözhetetlen benzines fűrészek, ágdaráló, a kivágott fák tuskóinak eltávolításához szükséges tuskómaró.

A park és zöldterület gondozási feladatokon felül a közfoglalkoztató telephelyein karbantartási, kisebb felújítási munkálatokat is végeznek a közfoglalkoztatottak. A társaság több mint 20 telephelyén végzik a napi javítási, karbantartási, gépszerelési munkálatokat. A közfoglalkoztatottak víz és villanyszerelési szakipari munkákon kívül munkavezető irányításával gyakorlatilag minden munkát el tudnak végezni, amely a lakások állagmegőrzéséhez, a kisebb hibák javításához szükséges.

A közfoglalkoztatottak egy része a Kormányhivatal képzési pályázatának köszönhetően különböző elhelyezkedési esélyeit növelő képzéseken vehetnek részt. A társaság közfoglalkoztatottjainak többsége ECDL, parkgondozó, motorfűrész-kezelő és targoncavezető képzést választ.

Foglalkoztatási programokhoz a cég alaptevékenységéből fakadóan szorosan kapcsolódik egy szociális támogatási és mentorálási rendszer, mely segít a foglalkoztatottak szociális, lakhatási, életviteli problémáinak megoldásában és elősegíti, támogatja a munkaerő-piaci elhelyezkedést és bennmaradást.

Társaságunk programjait folyamatosan úgy alakítja, hogy azok a helyi igényeknek megfelelően, a hátrányos helyzetű réteg foglalkoztatásán keresztül a város és a benne élők javát szolgálják.

Hírek és aktualitások megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre: