TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01402
"ADD A KEZED"
Elindult a könyvklub a szálló lakói részére
(2020 - 10)
A pályázat október eleji elindulásával egyidőben szociális munkások vezetésével elindulhatott egy elsősorban a lakók részvételét támogató interaktív könyvklub. A klub célja az, hogy a pályázat keretében bevont hajléktalan személyek olyan gondolkodásformát sajátítsanak el, mely könnyebbé teheti az intézményi létet számukra. A foglalkozások során fejleszteni és erősíteni kell bennük az önismeretet, a kifejezés képességét. A célcsoport tagjai intézményünkben lakó, hajléktalan személyek köréből kerülnek ki.
Az első csoportfoglalkozáson a csoporttagok bemutatkozása, összeismerkedése történt. A foglalkozást vezető személy, tájékoztatta a csoport tagjait a csoportfoglalkozás céljáról és tematikájáról, időpontokról, célokról.
Második alkalom során, Móra Ferenc: A cinege cipője című verset elevenítettük fel a gyermekkori időkből, amit egy kérdőív követett. A foglalkozás nagyon jó hangulatban telt. Elhangzottak egyéb gyermekkori versek is, amit a régi idők felelevenítése követett. Voltak, akik boldogan emlékeztek vissza gyermekkorukra, és meséltek róla.
Könyveink beszerzés alatt vannak, amit hamarosan kezükbe vehetnek lakóink. Köztük fog szerepelni: Ady Endre versei, Antoine de Saint-Exupéry:A kis herceg, Fekete István:Vuk, továbbá minden hónapban egy alkalommal lesz lehetőség beszélgetni kedvenc könyvekről, ahol egy lakó bemutathatja a számára kedves könyvét.
Németh Klára
ügyvezető igazgató
Balassa Imre 
projektmenedzser
Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.
9700 Szombathely,11-es Huszár út 116.