Otthon Segítés szolgáltatás

Támogató Szolgálatunk új szolgáltatása 2018. tavaszától:

Otthon Segítés szolgáltatás

Az otthon segítés szolgáltatás célja elsősorban a fogyatékossággal élő gyermekeket, felnőtteket, sajátos nevelési igényű gyermekeket, tartósan beteg gyermekeket nevelő családok tehermentesítése.

Lehetőséget biztosít a családtagok társadalmi integrációjához, a szülők munkaerő piaci visszatérésére, vagy meglévő munkájuk megtartására. A feltöltekezés és kikapcsolódás biztosításával erősíti a család megtartóerejét, így új erőt meríthetnek a családtagok a teherhordozáshoz.

Az Otthoni Segítés Szolgáltatás megbízható, felkészült szakmai segítőt küld a családhoz, aki kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik fogyatékos személyek gondozása terén és akire a szülők nyugodtan rábízhatják gyermeküket. A szakmai segítő felügyel a fogyatékos személyre, ellátja a személyes szükségleteinek kielégítéséhez szükséges gondozási és alapápolási feladatokat (étkeztetés, tisztálkodás, öltözködés, mozgás-mozgatás, gyógyszerezés), elfoglaltságot biztosít a számára ismerős tevékenységekkel (játék, séta), ha szükséges kíséri az otthona és az ellátó intézmény (iskola, óvoda, napközi) között. A szolgáltatás, rugalmasan alkalmazkodva a családok élethelyzetéhez, a nap 24 órájában, a hét bármelyik napján igényelhető, havonta 15 óra időtartamban.

Kik vehetik igénybe?

– Fogyatékossággal élő gyermekeket és felnőtteket,
– sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeket,
– tartósan beteg gyermekeket (14 éves korig) nevelő családok.

A jogosultságot minden esetben orvosi szakvéleménnyel, illetve egyéb dokumentumokkal kell igazolni belépésnél.

A szolgáltatás igénybe vehető Szombathelyen és a szombathelyi kistérség területén.

A szolgáltatás díja 200, 400, 600 Ft/óra, a család jövedelmétől függően, melyről írásban nyilatkozik belépésnél.

Hány órát tud biztosítani?
A szolgáltatás keretében havonta maximum 15 óra biztosítható a családok számára.

Elérhetőség:
Szűcs Gabriella
otthon segítés szolgáltatás szakmai vezető

Mobil: +3630/3340759
Vezetékes: +3694/511-803

e-mail cím: szucs.gabriella@fehe.hu

A program a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.